Zin in een lekker en makkelijk gerecht met broccoli? Maak dan deze gestoofde broccoli met krieltjes en lente-ui. Die zowel vega als met vlees kan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord broccoli, krieltjes, tomaat
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgkrieltjes (met of zonder schil)
appelciderazijn of appelazijn
olijfolie extra vergine
zout
2stronkenbroccoli
1ui, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
bakolijfolie
1pakje (à 350 gr)Heinz Tomato Frito
zwarte peper
3stengelsstengels lente-ui, in ringetjes
optioneel: 1 runder cervelaatworst of 4 merguez worstjes
Instructies
Kook de krieltjes in een pan met water tot ze net gaar zijn. Afhankelijk van het type krieltje duurt dit 15 - 20 minuten. Giet daarna het water af en laat de krieltjes in de pan zitten. Schenk een scheut appelciderazijn en olijfolie extra vergine in de pan. Voeg zout naar wens toe. Schep voorzichtig om en laat staan met de deksel op de pan.
Snijd de roosjes los van de stronken broccoli en snijd ze in kleine roosjes. Schil beide stronken en snijd ze daarna in kleine stukjes.
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg alle broccoli toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de Tomato Frito in de pan en roer goed door. Zet het vuur iets lager en de deksel op de pan. Laat de broccoli in circa 15 minuten gaar stoven. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Wil je het vegetarisch houden, dan serveer je de gestoofde broccoli met krieltjes zo samen. Lekker met wat ringetjes lente-ui erbij.
Wil je nog wat vlees toevoegen? Kies dan voor stukjes uitgebakken runder cervelaatworst of merguez worstjes. Deze snijd je eerst in stukjes, bak je vervolgens uit en meng je de laatste 5 minuten door de broccoli tijdens het stoven.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De gestoofde broccoli met tomaat en lente-ui kun je ook los maken en als bijgerecht serveren. Lekker bij veel soorten gebakken vlees, vis of vleesvervangers.