Duik met je kind de keuken in en maak samen deze geweldige Tex Mex maaltijd: enchilada's met kip én een topping van loaded nacho's.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord broccoli, kip, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Oventijd 25 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Porties 6personen
Ingrediënten
1rode ui, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
bakolijfolie
400grbroccoli, in kleine roosjes
1rode paprika, in kleine blokjes
2gerookte kipfilets, in kleine blokjes
1zakjeSanta Maria Enchiladas Seasoning Mix
350grTomato Frito (of 1 blik tomatenblokjes)
1verpakking (à 8 stuks)Santa Maria Soft Tortilla Medium
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa Mild
1bolbuffelmozzarella
10cherrytomaten
2stengelslente-ui
5grverse koriander
1zakSanta Maria Nacho Chips
150grgeraspte cheddar (of andere geraspte kaas die goed smelt)
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Roer de broccoli, paprika, gerookte kip en (deel) van de enchilada's seasoning mix erdoor en bak nog een paar minuten. Schenk de tomato frito in de pan, roer goed door en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de broccoli zacht begint te worden.
Tip: Zie mijn eerdere opmerking over de mate van pittigheid van de enchilada's seasoning mix. Begin met een kwart van het zakje, je kunt altijd nog meer toevoegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om 8 opgerolde tortilla wraps in te leggen.
Vul iedere tortilla met een deel van het mengsel en rol ze daarna op. Leg alle enchilada's in de ovenschaal naast elkaar. Bestrijk de enchilada's met 2/3 van de salsa en verdeel de stukjes mozzarella erover.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten, de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. En ruim de keuken vast op, is dat ook gedaan.
Haal de schaal uit de oven en beleg de enchilada's met een royale laag nacho chips. Ik gebruikte ongeveer 2/3 van de inhoud van de zak. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal vervolgens 5 minuten onder de grill.
Garneer de nacho chips met de cherrytomaten, lente-ui en koriander en serveer direct. Zet de overgebleven salsa en nacho chips ook op tafel voor de liefhebbers.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 6 personen.
De restjes smaken de volgende dag heerlijk als lunch.