Deze snelle viscurry heb je binnen 30 minuten op tafel staan. De curry is rijkgevuld met pompoen, witvis, cherrytomaten, kokosmelk en boerenkool. En in de lente- en zomermaanden vervang je deze gewoon door spinazie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Curry
Trefwoord currypasta, pompoen, vis
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grwitvis uit de diepvries (MSC/ASC: ik gebruikte koolvis, maar kabeljauw of heek is ook lekker)
400grpompoenblokjes met schil (uit de koeling en zonder schil kan ook, die worden alleen wat zachter qua structuur)
1blik (à 400 gr)cherrytomaten (ik gebruik altijd Mutti)
1blikje (à 200 gr)kokosmelk (yep, ook van Fairtrade Original)
1flinke handverse boerenkool (50 - 100 gram)
optioneel: citroensap en/of zwarte peper
serveer erbij: gekookte zilvervliesrijst en fijngehakte koriander
Instructies
Haal de vis een uurtje voordat je gaat koken uit de diepvries zodat het iets kan ontdooien. Je kunt het daarna makkelijk om grove stukken snijden met een scherp mes.
Zet een hapjes- of braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook 5 minuten in 2 eetlepels olie. Voeg halverwege de currypasta toe en bak deze mee op middellaag vuur.
Roer de pompoenblokjes erdoor en bak een paar minuten mee. Schenk daarna de inhoud van de blikjes cherrytomaten en kokosmelk in de pan. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel.
Snijd ondertussen de vis in grove blokjes en roer deze door de curry, laat nog 5 minuten pruttelen tot de vis net is gegaard.
Roer op het laatst de boerenkool erdoor en laat nog een paar minuten pruttelen. Proef de saus en breng optioneel nog verder op smaak met citroensap en/of zwarte peper.
Serveer de snelle viscurry met de rijst en optioneel wat fijngehakte koriander.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
In de koude maanden roer ik er op het laatst een hand verse boerenkool door, maar in de lente- en zomermaanden is jonge spinazie ook heel lekker.
Ga uit van circa 40 - 50 gram ongekookte rijst per persoon als bijgerecht. De curry is al rijkgevuld, dus je hoeft niet zo’n grote hoeveelheid rijst erbij te serveren.