Deze curry met vissticks is geïnspireerd op de populaire Japanse katsu curry. Normaal maak je die met gepaneerde en gefrituurde kip, varkensvlees of groenten. Maar voor doordeweeks deze lekker makkelijk met vissticks waar kinderen dol op zijn. En zo eten ze stiekem ook meer groenten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Curry
Trefwoord aardappel, pompoen, vissticks
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui, gesnipperd
3teentjesknoflook, fijngehakt
2cmgember, fijngehakt
1elkerrie
2tlgaram masala specerijen
2tlkurkuma
plantaardige olie
1volle elbloem
500mlwarme kipbouillon
400grpompoen, in kleine blokjes
200grwortel, in kleine blokjes
200grvastkokende aardappel, geschild en in kleine blokjes
150grIglo spinazie à la crème (diepvries)
1tlhoning + extra
1tlrijstazijn + extra
zout
zwarte peper
8 - 12Iglo vissticks (2 - 3 per persoon)
serveer met witte rijst en garneer optioneel met verse koriander
Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, garam masala, kerrie en kurkuma 5 minuten in 2 eetlepels plantaardige olie.
Roer de bloem erdoor en bak dit 2 minuten terwijl je blijft roeren.
Schenk de kipbouillon in de pan, roer de pompoen, wortel en aardappel erdoor en laat 10 minuten pruttelen met de deksel iets schuin op de pan.
Daarna roer je de spinazie deelblokjes erdoor samen met de honing en rijstazijn, laat nog 5 minuten pruttelen.
Breng naar wens verder op smaak met extra rijstazijn/honing en/of zout en peper.
Bak vlak voor serveren de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de Japanse curry met de witte rijst en 2 - 3 vissticks per persoon. Garneer optioneel met verse koriander.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Garam masala geeft een klein pitje aan het gerecht. Voor de allerkleinsten die nog weinig gewend zijn adviseer ik om de garam masala eruit te laten en die te vervangen door 2 tl extra kerriepoeder en 2 tl komijnpoeder.
Om het gerecht zo snel mogelijk te bereiden gebruik ik blokjes pompoen uit het koelschap.
De curry kun je makkelijk voorbereiden en weer opnieuw opwarmen. Invriezen kan ook heel goed! De vissticks bak je op het laatste moment.