Deze kip fajita’s zijn supersnel te maken. De kippendijen bak je aan met de fajita specerijenmix en de paprika, ui en limoen maken dit Tex Mex gerecht helemaal af.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord kip, paprika, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grkippendijen, of kipfilet, in dunne reepjes
bakolijfolie
1zakjeSanta Maria Fajita Seasoning Mix
3paprika’s, rood, geel en groen, in dunne reepjes
3uien, of 2 grote uien, in dunne maantjes
1limoen
zwarte peper
zout
8Santa Maria Medium Tortilla
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa, mild of hot
125grzure room
1avocado, in dunne plakjes
100grcheddar, geraspt
6takjeskoriander, blaadjes grof gehakt
Instructies
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de reepjes kippendijen goudbruin en krokant aan in 2 eetlepels bakolijfolie met de fajita specerijenmix.
Bak de paprika en ui mee tot beetgaar. Proef en breng verder op smaak met limoensap, zwarte peper en eventueel nog wat zout.
Verwarm ondertussen de tortilla’s in de magnetron, pan of oven. Zet ze daarna op tafel samen met het potje salsa en bakjes zure room, avocado, cheddar en koriander. Zet ook een schaal met de vulling op tafel en garneer die met partjes limoen en wat koriander.
Aan tafel besmeer je de tortilla met wat zure room en daarover schep je een royale hoeveelheid van de vulling. Garneer verder naar wens met avocado, geraspte cheddar, salsa en gehakte koriander. Vouw je tortilla links en rechts over de vulling heen en geniet van je fajita!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De kippendijen in dit gerecht kun je ook vervangen door kipfilet.