Ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten
Een heerlijk snelle pasta voor doordeweeks. Deze ravioli met spinaziepesto, burrata, Honingtomaten en geroosterde pijnboompitten heb je in 20 minuten op tafel staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord burrata, Honingtomaten, spinazie
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Equipment
keukenmachine of hakmolen
Ingrediënten
50grpijnboompitten
75grspinazie
20grbasilicum met steeltjes + extra blaadjes voor garnering
30grParmezaanse kaas
1teenknoflook
100mlolijfolie + extra
½citroen
zout
zwarte peper
500grverse ravioli naar keuze (bijvoorbeeld gevuld met spinazie óf kaas)
1bolburrata, uitgelekt
100grHoningtomaten, gehalveerd
Instructies
Rooster de 50 gr pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan en schud regelmatig om. Als ze goudbruin worden en lekker gaan geuren schep je het over in een bakje om af te koelen.
Meng de 75 gr spinazie, 20 gr basilicum, 30 gr Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, 30 gr van de afgekoelde pijnboompitten, 100 ml olijfolie en een kneepje citroensap in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot alles mooi is fijngemalen en schenk, terwijl die nog draait, extra olijfolie erbij tot je een mooie pesto substantie hebt. Schep daarna over in een bakje en breng naar wens verder op smaak met zout, peper en extra citroensap.
Kook ondertussen de 500 gr verse ravioli voor 2 minuten in ruim kokend water. Giet daarna af en schep voorzichtig net zo veel pesto erdoor als dat jij lekker vindt.
Verdeel de ravioli over 4 borden en garneer met gescheurde burrata, de Honingtomaten, overgebleven pijnboompitten, een snufje zwarte peper en wat blaadjes basilicum.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Pesto over? Schep over in een bakje of potje en schenk er een dun laagje olie op, zo is de pesto nog een week houdbaar.
Je kunt pesto ook invriezen. Gebruik daarvoor een ijsblokjeshouder zodat je het mooi in porties kunt verdelen.