Deze heerlijke paascocktail maak je heel makkelijk met advocaat,vanille wodka en room. Even shaken met ijs en daarna serveer je ‘m in mooie coupesmet cacaopoeder en een paaseitje.
Gang Drankje
Keuken Pasen
Trefwoord advocaat, slagroom, wodka
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
cocktailshaker
ijsblokjes
zeefje (liefst 2x)
4 cocktailglazen (niet te groot, het is een machtige cocktail dus ik zou voor klein & fijn gaan)
Ingrediënten
150mladvocaat
80mlvanille vodka
40mlroom
cacaopoeder
optioneel: 4 kleine prikkertjes & 2 gevulde paaseitjes
Instructies
Vul de cocktailshaker tot de helft met ijsblokjes en schenk daarna de advocaat, vanille vodka en room erbij. Sluit de shaker.
Shake voor 1 minuut flink tot de paascocktail mooi romig is en schenk daarna door een zeefje in de cocktailglazen.
Garneer de paascocktail met een vleugje cacaopoeder. Als je hiervoor een zeefje gebruikt, wordt het een mooi gelijkmatig laagje.
Voor de paaseitjes garnering snijd je de paaseitjes met een goed scherp mes door. Doorboor daarna heel voorzichtig met een prikkertje en leg deze op de randen van het glas vlak voordat je serveert.
Notities
Met dit recept maak je 4cocktails.
Ik gebruikte de Marigold Rumour Advocaat (deze), maar je kunt natuurlijk ook andere advocaat gebruiken).