Tortilla pizza’s met krokante kip en limoen-yoghurtsaus
Deze tortilla pizza’s zijn ideaal voor een doordeweekse dag,omdat ze supersnel gemaakt zijn. Je belegt de tortilla’s met garlic salsa,paprika, doperwten, mais, krokante kip, witte kaas en een frisse limoen-yoghurtsaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord kip, paprika, tortilla
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
oven
1 bakplaat of grote ovenschaal voor de kip
1 bakplaat om de tortilla pizza’s op te bakken
bakpapier
Ingrediënten
bakolijfolie
400grkippendijen (of kipfilet/bloemkool), in dunne reepjes
1zakjeMaria Crispy Chicken Seasoning Mix
8Santa Maria mini tortilla’s (of 6 Santa Maria Whole Wheat tortilla’s)
1potjeSanta Maria Garlic Salsa
1rode paprika, in dunne reepjes
100grdoperwten
100grmaiskorrels
200grGriekse yoghurt
1teentjeknoflook, uitgeperst
1elfijngehakte basilicum + extra blaadjes voor de garnering
zout
zwarte peper
75grwitte kaas, feta of geraspte cheddar
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een groot bakblik of ovenschaal licht in met olijfolie. Bekleed je tweede bakplaat met bakpapier.
Meng de reepjes kippendijen in een kom met 1 el olijfolie en de inhoud van het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix. Meng door elkaar en verdeel de reepjes daarna over het bakblik. Zorg dat de reepjes niet opgestapeld, maar naast elkaar liggen. Zo worden ze het meest krokant. Bak 15 minuten.
Leg op je tweede bakplaat 4 mini tortilla’s of 3 medium volkoren tortilla’s. Je gaat ze in twee batches bakken. Besmeer ze met de garlic salsa en beleg daarna royaal met de paprika, doperwten en maiskorrels. Als je liever geraspte cheddar gebruikt is dit het moment om de rasp over de pizza’s te strooien.
Haal de krokante kip uit de oven en verdeel de helft over de tortilla pizza’s die je al klaar hebt staan (de andere helft heb je nodig voor de tweede batch). Verlaag de temperatuur naar 200 graden en plaats de tortilla’s pizza’s in de oven voor circa 8 minuten. Als de randjes van de tortilla’s iets bruin en krokant worden zijn ze klaar.
Maak ondertussen de limoen-yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met het uitgeperste teentje knoflook, de rasp van 1 limoen en de fijngehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper. En beleg ook vast batch 2 van je tortilla pizza’s zodat die klaar staan.
Haal de tortilla pizza’s uit de oven, garneer ze met witte kaas of feta (als je geen cheddar gebruikt), een snufje zwarte peper en wat blaadjes verse basilicum. Serveer ze met de limoen-yoghurtsaus en schuif batch 2 in de oven zodra je er aan toe bent. Eet smakelijk!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De Garlic Salsa kun je ook vervangen door de Chunky Wrap salsa van Santa Maria.
De kippendijen kun je ook vervangen door kipfilet of bloemkool.
Ben je niet zo’n fan van witte kaas of feta? Strooi dan wat geraspte cheddar over de tortilla pizza’s voordat ze de oven ingaan.