Brioche wentelteefjes met lemon curd room en rood fruit
Deze heerlijke brioche wentelteefjes bak je in een beetjeboter krokant en daarna serveer je ze met lemon curd room, rood fruit enahornsiroop.
Gang Ontbijt
Keuken Moederdag
Trefwoord Brood, lemon curd, slagroom
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
handmixer
koekenpan
Ingrediënten
200mlslagroom (koud)
20grpoedersuiker
2 - 4ellemon curd (afhankelijk van je smaak, hoe meer je toevoegt hoe zuurder de lemon curd room zal worden)
250mlvolle melk
2eieren
2tlvanillesuiker
boter
8dikke sneetjesbriochebrood
100grrood fruit naar keuze (denk aan frambozen, aardbeien of blauwe bessen)
ahornsiroop
Instructies
Meng de 200 ml koude slagroom met de 20 gr poedersuiker in een kom en klop deze op tot deze lobbig is. Roer ondertussen de 2 tot 4 el (naar smaak) lemon curd los en voeg toe aan de slagroom. Klop nog even verder tot deze net stijf wordt. Bewaar de lemon curd room in de koelkast tot gebruik.
Klop de 250 ml melk, 2 eieren en 2 tl vanillesuiker door elkaar in een platte kom. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier een klontje boter in. Dompel een sneetje briochebrood aan beide zijden goed in het mengsel en leg deze daarna in de pan. Afhankelijk van hoe groot je koekenpan is, kun je 2 tot 4 sneetjes tegelijk bakken. Bak ze aan iedere zijde mooi goudbruin en krokant, zet het vuur wat lager als het te snel gaat. Bak zo alle sneetjes en voeg tussentijds nog wat extra boter toe als dat nodig is.
Tip: Ik hou zelf niet van te weeïge brioche wentelteefjes, daarom laat ik ze niet te lang in het mengsel liggen. Vind je dat nou wel lekker, dan laat je ze 10 seconden erin liggen voordat je ze gaat bakken.
Leg 2 brioche wentelteefjes op een bordje en garneer ze met de lemon curd room en het rode fruit. Schenk naar wens nog wat ahornsiroop erover.
Notities
Met dit recept maak je een ontbijt voor 4 personen.
Grote eters? Bak dan een extra sneetje brioche per persoon. Klop dan ook nog 125 ml melk, 1 ei en 1 tl vanillesuiker extra mee.
Variatietip: Vervang eens 50 ml van de volle melk voor slagroom, die heb je toch al in huis voor de lemon curd room.
De lemon curd kun je zelf maken volgens dit recept of je koopt ‘m kant en klaar. Mijn favoriete gekochte lemon curd is van Mariënwaerdt. In de supermarkt kun je ‘m kopen van het merk Chivers.