Salade met aardbeien, gegrilde asperges en oude kaas
Een heerlijke lente salade voor in de achtertuin, bij een picknick of op de camping. Deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en aardbeien vinaigrette heb je in een handomdraai gemaakt.
Gang Salade
Keuken Lente
Trefwoord aardbeien, kaas, witte asperges
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
barbecue of grillpan
Ingrediënten
500grgeschilde asperges
olijfolie
zout
150grslamelange
250graardbeien, in kwarten
30groude kaas, grof geraspt
15sprietjesbieslook, fijngehakt
1volle elaardbeienjam
1elwitte wijnazijn
1tlmosterd
4elolijfolie extra vergine
zwarte peper
oude kaas
Instructies
Meng de asperges met olijfolie en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Meng de sla met de aardbeien, asperges, oude kaas en bieslook.
Klop de jam, azijn, mosterd, olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de salade en hussel door elkaar. Maak de vinaigrette thuis en neem deze mee in een afsluitbaar (jam)potje. Schud het potje vlak voordat je aan tafel gaat nog even flink en schenk daarna over de salade.
Notities
Met dit recept maak je een salade voor 4 personen.