Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook-nacho chips
Een heerlijke fris-kruidige Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook-nacho chips. Lekker voor warme dagen, zo gemaakt en de salsa maakt de salade helemaal af.
Gang Salade
Keuken Tex Mex
Trefwoord kip, rijst, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1pakjeSanta Maria Mini Tortilla’s (8 stuks)
50grolijfolie + extra
2tluitgeperste knoflook
zout
1rode ui, in dunne halve maantjes
400grkippendijen, in dunne reepjes
1zakjeSanta Maria Chicken Taco Seasoning Mix
1elwater
1limoen
250grgekookte witte rijst
310grmaiskorrels uit blik, uitgelekt
200grzwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
150grkidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa Mild
2zoete puntpaprika’s, in grove reepjes
2stengelslente-ui, in dunne ringetjes
handje bladspinazie (circa 75 gr)
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Haal de mini tortilla’s uit de verpakking en snijd de hele stapel van boven naar beneden in 8 driehoekjes. Klop de 50 gr olijfolie met de 2 tl uitgeperste knoflook en een royale snuf zout door elkaar en meng dit in een grote kom met de driehoekjes. Met je handen werkt dit het beste.
Leg de driehoekjes naast elkaar op het bakpapier en bak ze in 10 - 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Ze passen niet allemaal in één keer op de bakplaat, bak ze daarom in twee batches.
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en schenk een scheutje olie in de pan. Bak hierin de rode ui met de kippendijen, inhoud van het zakje Chicken Taco Seasoning Mix en 1 el water tot de kip gaar is. Blus af met het sap van ½ limoen.
Voeg de 250 gr gekookte witte rijst, 310 gr uitgelekte maiskorrels, 200 gr uitgelekte zwarte bonen en 150 gr uitgelekte kidneybonen toe. Knijp de resterende limoenhelft erboven uit en voeg 2 el salsa uit het potje toe. Meng goed door en verwarm.
Schep het geheel daarna over in een schaal en meng met de reepjes zoete puntpaprika, de lente-ui en ringetjes en een handje bladspinazie.
Serveer de Tex Mex rijstsalade op borden met de gebakken knoflook nacho chips en een lepel salsa.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Knoflook-nacho chips over? Bewaar ze luchtdicht in een bakje op kamertemperatuur. Zo kun je er nog dagen van genieten.
De kippendijen kun je ook vervangen door kipfilet, vegetarische kipstukjes of bloemkool.
Voor de 250 gr gekookte witte rijst kun je ook een zakje voorgestoomde witte rijst gebruiken. Zo ben je nog sneller klaar.
Rijstsalade over? Bewaar het afgedekt in de koelkast, want dit is ook een heerlijke salade voor de lunch de volgende dag.