Broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien en mosterdketchup
Zin in een lekker broodje hotdog? Maak dan eens dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je zowel in de grillpan of op de barbecue kunt bereiden.
Gang Hapje
Keuken Barbecue
Trefwoord kip, paprika, ui
Voorbereidingstijd 45 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur5 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
grillpan of barbecue met rooster
Ingrediënten
10grboter
2flinke uien, in flinterdunne halve maantjes
zout
1elbalsamicoazijn
zwarte peper
4hotdogbroodjes
4kip hotdogs naar keuze (in sommige supermarkten vind je ze reeds gemarineerd met een BBQ marinade, die zijn top hiervoor)
2gegrilde paprika’s (uit pot)
3eltomatenketchup
1eldijonmosterd
Instructies
Verhit een koeken- of hapjespan op middellaag vuur en smelt hier de 10 gr boter in. Zodra de boter is uitgebruisd, roer je de uien erdoor met een snuf zout. Fruit de uien 20 minuten terwijl je regelmatig roert. Als de uien te snel bruin worden, zet je het vuur lager.
Roer daarna de 1 el balsamicoazijn erdoor en fruit nog 20 minuten tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Roer na 15 minuten 1 el water erdoor en laat dit verdampen. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snijd de 4 hotdogbroodjes in, maar net niet helemaal door. Rooster ze in een grillpan zonder vet of op het rooster van de barbecue. Gril daarna de 4 kiphotdogs rondom tot ze gaar zijn, in de grillpan of op de barbecue.
Snijd ondertussen de 2 gegrilde paprika’s in dunne reepjes en dep deze droog met keukenpapier. Roer de 3 el ketchup en 1 el mosterd door elkaar in een bakje en zet klaar.
Besmeer de hotdogbroodjes met wat ketchupmosterd en beleg daarna met een kiphotdog, wat reepjes gegrilde paprika en een royale hoeveelheid van de gekarameliseerde uien. Nog wat ketchupmosterd erover en aanvallen maar!