Voor deze caprese salade gril je gemarineerde aubergine en courgette op de barbecue. Combineer dit met tomaat, buffelmozzarella en basilicum voor een zalige caprese.
Gang Salade
Keuken Barbecue
Trefwoord aubergine, courgette, mozzarella
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
barbecue met rooster (liefst gietijzer)
mooie, platte schaal voor de salade
Ingrediënten
½aubergine
½courgette
olijfolie extra vergine
balsamicoazijn
zout/fleur de sel
zwarte peper
2vleestomaten (goede kwaliteit en anders 3 goede kwaliteit trostomaten)
1bolbuffelmozzarella
2takjesverse basilicum
Instructies
Snijd de aubergine en courgette in plakken van een halve centimeter. Meng ze in een schaal met een scheut olijfolie, scheut balsamicoazijn, snufje zout en peper. Laat 30 minuten marineren.
Ondertussen steek je de barbecue aan, keteltemperatuur van 180 graden is perfect. Leg het rooster erop en laat deze mee verwarmen.
Haal de plakken groenten uit de marinade en gril ze om en om gaar op de barbecue, inclusief mooie grilstrepen. Laat vervolgens afkoelen tot lauw.
Snijd de tomaten in mooie plakken en laat de buffelmozzarella uitlekken.
Maak de salade op de grote schaal door de plakken courgette, aubergine en tomaat om en om dakpansgewijs te rangschikken. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel dit over de groenten. Sprenkel je beste olijfolie extra vergine erover en strooi nog een subtiel snufje fleur de sel en zwarte peper erover. Als laatste gaan er flink wat blaadjes basilicum op. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je een voor- of bijgerecht voor 4 personen.
Voor deze salade is een halve aubergine en courgette voldoende voor een goede balans. Maar de overgebleven helften kun je natuurlijk ook marineren en grillen. Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of bewaar het voor de lunch de volgende dag.
Je kunt deze caprese salade ook voorbereiden, maar maak ‘m pas op het laatste moment op en zorg dat de groenten op kamertemperatuur zijn, zo komt de smaak beter naar voren.