Ook op de skottelbraai kun je een heerlijke granola maken,gewoon op de camping. Hier vind je mijn recept voor camping granola uit de pan.
Gang Ontbijt
Keuken camping
Trefwoord cranberry, havermout, honing
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 1flinke pot
Equipment
skottelbraai of andere camping barbecue met grote paellapan of skottel
Ingrediënten
zonnebloemolie (olijfolie kan ook)
250grgrove volkoren havervlokken
2tlkaneel
300grpittenmix met cranberry's en rozijnen
knijphoning (of ahornsiroop voor vegan)
Instructies
Verhit de paellapan (of skottel) op laag vuur en schenk er een scheut zonnebloemolie in. Roer de 250 gr havervlokken erdoor samen met de 2 tl kaneel en blijf 2 minuten roeren tot de havervlokken licht gaan geuren.
Daarna gaat de pittenmix erdoor. Deze bak je, al roerende, nog 2 minuten mee. Let op dat het vuur niet te hoog staat, want anders gaan de cranberry’s en rozijnen verbranden. Beter op lagere temperatuur bakken en dan wat langer.
Knijp nu royaal wat honing erover. Ik heb het zelf niet afgewogen (want op de camping), maar ik gok zo’n 2 tot 3 eetlepels. Lekker nog even blijven roeren tot de granola mooi goudbruin is heerlijk ruikt. Zet het vuur uit, laat afkoelen tot lauw en schep over in je weckpot of voorraadbus.
Notities
Met dit recept maak je een flinke pot vol.
Ik nam een 1 liter weckpot mee naar de camping die ik er tot de nok toe mee kon vullen. Je kunt ook een kunststof voorraadbus meenemen. Als je de pot goed afsluit, kun je er bij thuiskomst ook nog lekker mee ontbijten.
Voor de basis gebruik ik het liefst grove havervlokken, omdat die meer structuur geven aan de granola.
Goed afgesloten is de camping granola weken houdbaar.