Deze romige pastasalade met smokey mais, knapperige bacon, cherrytomaten, spinazie en pestodressing barst uit elkaar van smaak. En is zo gemaakt!
Gang Salade
Keuken Makkelijk
Trefwoord mais, pasta, spinazie
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grmini penne (bijvoorbeeld van Grand Italia)
2verse maiskolven
2sjalotten, gesnipperd
olijfolie
zout
2tlgerookt paprikapoeder
1tlgedroogde tijm
100grplantaardige plakjes bacon, fijngehakt
90grpesto
3elmayonaise (Kewpie of een Belgische mayo met een zuurtje, bijvoorbeeld die van Jean Bâton)
180grcherrytomaten, gehalveerd
zwarte peper
50grbladspinazie
15grbasilicum, alleen de blaadjes
Instructies
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 7 minuten) in gezouten water en giet af.
Snijd de korrels mais met een scherp mes van de kolven.
Verhit een hapjespan en fruit de sjalotten een paar minuten op middellaag vuur in een scheut olijfolie met een snuf zout. Roer daarna de maiskorrels erdoor samen met het gerookt paprikapoeder en de tijm. Zet het vuur hoog en roerbak tot de maiskorrels een bruin korstje beginnen te krijgen. Schep de mais bij de afgegoten pasta in de pan.
Bak in dezelfde hapjespan de bacon krokant, zonder extra vet. Schep dit ook bij de pasta.
Voeg de pesto, mayonaise en cherrytomaten toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en eventueel extra zout. Op het laatst roer je spinazie en basilicumblaadjes erdoor. Klaar is je romige pastasalade!
Notities
Met dit recept maak je een pastasalade voor 4 personen.
De maiskolven kun je eventueel ook uit blik halen. Je hebt dan circa 300 gr nodig.
Liever vega? Laat dan de spekjes eruit of vervang door een plantaardige variant.
Bewuster genieten? Vervang de penne door een volkoren variant, gebruik de helft van de pesto en combineer met 2 el Griekse yoghurt en 1 el mayonaise en voeg extra groenten toe. Denk bijvoorbeeld aan blokjes courgette die je mee bakt met de mais.