Met de lekkerste cherrytomaten maak je in een handomdraai deze snelle tomatensalade met sjalot, oregano, olijfolie en rode wijnazijn.
Gang Bijgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord oregano, sjalot, tomaat
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grcherrytomaten
1kleine sjalot
2tlgedroogde oregano
olijfolie extra vergine
rode wijnazijn
zeezout flakes of fleur de sel
zwarte peper
Instructies
Halveer de 500 gr cherrytomaten en kook ondertussen wat water, zo’n 300 ml.
Snijd de sjalot in flinterdunne halve maantjes en doe deze in een vergiet. Schenk in je wasbak het gekookte water erover. Dit zorgt ervoor dat de sjalot niet meer zo rauw smaakt.
Meng de cherrytomaten met de sjalot en 2 tl gedroogde oregano in een kom. Schenk er een royale scheut olijfolie extra vergine bij en 1 el rode wijnazijn. Voeg ook een snuf zeezout flakes toe en 2 malen van de pepermolen. Hussel alles door elkaar en proef. Wil je het wat zuurder, voeg dan nog wat azijn toe. Wil je het wat zouter, dan wat extra zeezout en mag het iets meer pit hebben, dan gaat er nog wat zwarte peper bij.
Notities
Met dit recept maak je een salade als bijgerecht voor 4 personen
Je kunt deze salade ook met trostomaten maken, snijd deze dan in plakjes.
Mocht je gerookt zeezout in huis hebben, gebruik deze dan in je salade.
Je kunt de salade voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal ‘m 30 minuten voordat je gaat eten uit de koelkast zodat de salade weer op kamertemperatuur komt. Want dan smaken de tomaten honderd keer lekkerder.