Garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños
Een zomers Tex Mex gerecht wat je in een handomdraai hebt gemaakt. De garnalen fajita’s serveer je met blokjes mango, een frisse koolsalade en jalapeños voor de liefhebbers.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord garnalen, mango, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning Mix zonder toegevoegd zout en suiker
olijfolie
2bio limoenen (schrob de schillen eerst goed schoon als ze niet bio zijn)
500grgrote garnalen (ASC, gepeld en schoongemaakt)
300grwitte kool
200grwortel (gekleurde wortels maken je koolsalade nog fleuriger)
125grzure room
honing
1potjeSanta Maria Jalapeños
1elfijngehakte koriander + extra voor de garnering (vervang door platte peterselie als je niet van koriander houdt)
zout
zwarte peper
1verpakking (à 8 stuks)Santa Maria Mini Tortilla's
1mango, geschild en in kleine blokjes
Instructies
Roer 2 eetlepels van de taco kruidenmix met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel limoensap door elkaar in een kom. Schep de grote garnalen erdoor, voeg eventueel nog zout toe naar smaak, en zet de kom voor 15 minuten in de koelkast om te marineren.
Rasp de kool en wortel in sliertjes en meng deze in een grote kom met de 125 gr zure room, een scheutje olijfolie, rasp van 1 limoen, sap van een ½ limoen, kneepje honing, 1 el fijngehakte jalapeños (minder of meer naar smaak) en 1 el fijngehakte koriander. Als laatste nog een snufje zout (optioneel) en zwarte peper naar smaak. Proef en voeg eventueel nog extra limoensap toe als je dat lekker vindt.
Verwarm de mini tortilla’s om en om in een hete koekenpan zonder vet. Zet ze daarna als ‘bakjes’ in een grote schaal.
Schenk daarna een scheutje olijfolie in de pan en bak deze garnalen in een paar minuten rondom bruin en van binnen nog rosé. Blus af met een kneepje limoensap.
Verdeel de garnalen over de 8 tortilla’s en schep daarover een royale schep van de koolsalade en garneer met blokjes mango en optioneel extra koriander en jalapeños. De limoen die je nog over hebt, snijd je in partjes en die leg je bovenop de taco’s.
Serveer direct en zet de overgebleven koolsalade en mango, in bakjes, ook op tafel.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Overgebleven kruidenmix kun je maandenlang bewaren in de kruidenlade. Ik gebruik altijd een kleine sluitclip om het zakje goed dicht te maken.
In plaats van grote garnalen kun je ook ongemarineerde wokgarnalen uit de vriezer gebruiken. Laat deze eerst ontdooien voordat je ze marineert. Snel ontdooien? Meng de garnalen dan met koud water in een grote bak, zo ontdooien ze heel snel. Daarna even laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier.
Het raspen van de kool en wortel kun je met een handrasp of keukenmachine doen. Of maak het jezelf nog makkelijker en neem geraspte kool en wortel mee uit het koelschap van de supermarkt.
Je houdt wat mango over. Zet dat in een bakje ook op tafel of bewaar het afgedekt in de koelkast voor de volgende dag als tussendoortje.