Nasi van de barbecue is een van onze favoriete barbecuegerechten voor doordeweeks. Je maakt de nasi helemaal af met de gegrilde kippendijen en paksoi.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Trefwoord kip, paksoi, rijst
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
Equipment
barbecue met rooster
vuurbestendige grote pan (zie intro voor meer uitleg)
Ingrediënten
300grbasmatirijst
400grkippendijen
1tlknoflookpuree (of 1 tl fijngehakte knoflook)
1tlgemberpuree (of 1 cm fijngehakte gember)
sojasaus
ketjap
rijstazijn
zout
zwarte peper
1stronkpaksoi
plantaardige olie
3stengelslente-ui
1sjalot
2teentjesknoflook
1rode peper
1eltomatenpuree
1tltrassie
200grdoperwten (diepvries is prima)
vissaus
Alle ingrediënten voor de lekkerste BBQ gerechten vind je natuurlijk bij PLUS! Zo ook voor deze nasi van de barbecue.
Instructies
Kook (eerder op de dag of de dag ervoor) 300 gr basmatirijst en laat volledig afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 400 gr kippendijen en meng ze in een schaal goed met 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, 1 el sojasaus, 1 el ketjap, 1 el rijstazijn, snuf zout en zwarte peper. Laat minimaal 15 minuten gekoeld marineren.
Steek de BBQ aan en verhit tot 180 graden.
Snijd de groene bladeren van 1 stronk paksoi en hak fijn. Besprenkel de hele witte stronk met olie en een snuf zout.
Hak 3 stengels lente-ui in dunne ringetjes, het witte en groene deel apart. Snipper ook 1 sjalot, 2 teentjes knoflook en 1 rode peper.
Gril de kippendijen om en om gaar op een rooster en leg ook de witte stronk paksoi erop. Draai die steeds een kwartslag tot de paksoi bruine strepen krijgt. Haal de kip eraf, snijd in reepjes en dek af. De paksoi hak je in grove stukken.
Verlaag de keteltemperatuur naar 160 graden en zet een grote hittebestendige pan op het rooster. Fruit de sjalot en het witte deel van de lente-ui in een royale scheut olie met zout. Bak de knoflook, rode peper, 1 el tomatenpuree en 1 tl trassie 2 minuten mee. Roer het witte deel van de paksoi en 200 gr doperwten erdoor voor 1 minuut. Nu gaat de gekookte rijst erbij met 1 el ketjap, 1 el sojasaus en 1 el vissaus en het groene deel van de paksoi. Goed mengen en meebakken. Proef en voeg naar wens extra sojasaus, vissaus of peper toe.
Serveer de nasi met bovenop de reepjes gegrilde kip en garneer met de groene ringetjes lente-ui en eventueel nog wat fijngehakte rode peper. Eet smakelijk!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.