Gnocchi caprese pakketjes met courgette en Honingtomaten
Deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, Honingtomatenen gerookte kip maak je heel makkelijk op de camping, thuis op de barbecue of in de oven.
Gang Hoofdgerecht
Keuken camping
Trefwoord courgette, gnocchi, Honingtomaten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
BBQ/Oven 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
aluminiumfolie
(gas)barbecue of oven
Ingrediënten
1courgette, in dunne kwarten
1ui, gesnipperd
olijfolie
zout
peper
500grgnocchi
1gerookte kipfilet, in dunne reepjes
1bolbuffelmozzarella, in stukken gescheurd
180grHoningtomaten, gehalveerd
1plantjebasilicum
witte wijn
Parmezaanse kaas
Instructies
Scheur 4 grote vellen aluminiumfolie af en leg deze op een werkvlak.
Verdeel in het midden van de vellen de courgette en ui, druppel daar wat olijfolie over en strooi er een snufje zout en peper over.
Daarna verdeel je de gnocchi, gerookte kipfilet en mozzarella erover. Als laatste gaat de helft van de gehalveerde Honingtomaten erover en wat blaadjes verse basilicum (wees vooral niet te zuinig).
Druppel er nog wat olijfolie over, weer een beetje peper en zout en vouw de zijkanten van het aluminiumfolie iets omhoog. Schenk nu een scheutje witte wijn erover en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Vouw de pakketjes goed dicht.
Plaats de pakketjes op het rooster van je (gas)barbecue. Op de Cadac Carri Chef hadden mijn pakketjes zo’n 20 - 25 minuten nodig en de temperatuur onder het deksel liep op tot 160 graden. Op een kolenbarbecue zal de tijd ongeveer hetzelfde zijn en dan zou ik de keteltemperatuur laten oplopen tot 160/170 graden. Plaats ze niet op direct vuur, want dan kan de onderkant gaan verbranden. In de oven zou ik de pakketjes 25 – 30 minuten op 180 graden garen.
Open de pakketjes voorzichtig als ze klaar zijn, want er komt hete stoom uit. Schep over op een bord en verdeel de resterende Honingtomaten erover. Rasp nog wat Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Ik heb ze ook al een keer zonder mozzarella gemaakt (omdat ik dat vergeten was te koken) en dat smaakte ook top. Ik raspte er toen wel wat extra Parmezaanse kaas over.
Liever vegetarisch? Laat dan de gerookte kipfilet eruit en voeg eventueel nog een extra groente toe. Bijvoorbeeld venkel, champignons of paprika.
Liever vegan? Laat dan ook de mozzarella en Parmezaanse kaas eruit en garneer op het einde met gebakken broodkruim met knoflook (pangrattato). Wil je geen wijn gebruiken? Voeg dan een klein scheutje bouillon toe of een beetje water. Let bij bouillon wel op het zout wat je toevoegt, dan zou ik wat minder zout erover strooien.