Een echte gezinsfavoriet! Deze hoisin kip met paksoi en noedels heb je heel snel gemaakt en iedereen smult ervan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord hoisin, kip, paksoi
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grkippendijen (met vel is echt het allerlekkerst)
1elmaizena
zout
zwarte peper
zonnebloemolie
250grnoedels (naar keuze, zie notities om je daarbij te helpen)
1ui, gesnipperd
1stronkpaksoi, witte stronk grof gehakt en groene bladeren in reepjes
2tlknoflookpasta of gehakte knoflook
1elsesamolie
3elhoisinsaus
1elsojasaus
2stengelslente-ui, in ringetjes
2elcashewnoten, grof gehakt
Instructies
Snijd de 400 gr kippendijen, inclusief het vel, in reepjes. Meng in een kom met de 1 el maizena, een royale snuf zout en wat zwarte peper. Hussel door elkaar tot de kip helemaal is bedekt met de maizena.
Verhit een wok of hapjespan en schenk er een royale scheut zonnebloemolie in. Bak de reepjes kippendijen bruin en krokant in de olie op hoog vuur terwijl je regelmatig de kip omschept. Door de hogere temperatuur en een royale scheut olie frituur je de kip bijna en dat geeft extra veel smaak. Schep de kip daarna uit de pan in een hittebestendige kom.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af en spoel de noedels goed na met koud water.
Zet het vuur onder de wok/hapjespan wat lager en fruit hierin de ui met een snufje zout voor een paar minuten. Voeg de witte delen van de paksoi toe samen met de knoflook en sesamolie en roerbak een paar minuten. Daarna roer je het groene blad van de paksoi erdoor. De witte stengels moeten beetgaar zijn en het blad net geslonken.
Voeg de kip weer toe samen met de 3 el hoisinsaus en 1 el sojasaus. Hussel alles door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen. Proef daarna en voeg naar wens eventueel nog hoisinsaus, sojasaus of zwarte peper toe.
Op het laatst gaan de noedels erdoor, verwarm deze mee.
Serveer de hoisin kip met noedels op diepe borden of in kommetjes en garneer met ringetjes lente-ui en grof gehakte cashewnoten.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Alle leden van ons gezin willen kippendijen met vel in dit gerecht. Maar zonder vel mag natuurlijk ook.
Ik vind brede rijstnoedels (bijvoorbeeld van Fairtrade Original) erg lekker hierin. Als je kiest voor de bruine rijstnoedels krijg je ook nog wat extra vezels binnen. De Samasaya wok noedels zijn ook favoriet hier.