Voor deze noedels met pindasaus bak je de kip eerst goed bruinen krokant in rijstolie en dat combineer je met noedels, roergebakken groentenen een zelfgemaakte pindasaus. Een echte gezinsfavoriet bij ons thuis!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord kip, noedels, pinda
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
250grwoknoedels naar keuze (niet te smal, want je wilt dat de saus goed blijft hechten eraan)
60grpindakaas (Skippy is bij ons favoriet hiervoor)
3elwater
3elsojasaus
2elrijstazijn
1elketjap manis
1elhoning
2tlsesamolie
1tlsriracha
2tlknoflookpuree (of gehakte knoflook)
1tlgemberpuree (of gehakte gember)
zwarte peper
400grkippendijen, in reepjes
zout
rijstolie (van Alesie)
400grwokgroenten naar keuze (zak met gesneden groenten of ga voor een combi van bijvoorbeeld rode ui, paksoi, champignons, sojabonen en/of sugar snaps)
1limoen
2stengelslente-ui, in dunne ringetjes
2elgeroosterde en gezouten pinda’s
Instructies
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel ze na met koud water.
Meng de 60 gr pindakaas met de 3 el water, 3 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 el ketjap manis, 1 el honing, 2 tl sesamolie, 1 tl sriracha, 2 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree en een snuf zwarte peper in een grote kom. Roer eerst de pindakaas rustig los met een garde en klop daarna flink door tot alles goed gemengd is.
Verhit een hapjespan- of wok op hoog vuur en schenk er royaal rijstolie in. Bak hier de reepjes kippendijen, met een royale snuf zout en peper, rondom goed bruin en krokant aan. Eigenlijk ben je half aan het frituren, dat zorgt voor de krokante buitenkant. Dit kan even duren, geef het de tijd.
Voeg daarna de wokgroenten toe en roerbak deze mee tot ze wat gaan slinken. Zet het vuur wat lager, schenk de pindasaus in de pan en verwarm. Op het laatst gaan de noedels erdoor, hussel alles rustig door elkaar en verwarm. Proef en breng naar wens verder op smaak met limoensap en zwarte peper.
Schep een royale portie noedels met krokante kip en groenten op een bord, garneer met de lente-ui, pinda’s een partje limoen en geniet!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen
Alesie rijstolie is verkrijgbaar in flessen van 1 en 2 liter bij Jumbo, Sligro en Makro.