Loaded tuna melt nacho’s met guacamole en zure room
Zin in nacho’s? Maak dan eens met loaded tuna melt nacho’smet tonijn, paprika, mais, limoen en cheddar. Serveer er guacamole en zure roombij voor een compleet Tex Mex borrelhapje.
Gang Hapje
Keuken Tex Mex
Trefwoord kaas, nachos, Tonijn
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
ovenschaal met een diameter van circa 20 - 25 cm (luistert niet zo nauw)
Ingrediënten
1blikje à 160 gr tonijn op olijfolie (MSC)
1blikje à 140 gr maiskorrels, uitgelekt
1kleine rode ui (en anders een halve), gesnipperd
2stengelslente ui, witte deel fijngehakt en groene deel in dunne ringetjes
1rode paprika, in kleine blokjes
2elSanta Maria Taco Seasoning Mix (zie notities)
250grzure room
1limoen
zout
zwarte peper
1zakSanta Maria Nacho Chips
250grcheddar, geraspt
1potjeSanta Maria Jalapeños
2avocado’s, eetrijp
1zakjeSanta Maria Dip Mix Guacamole
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je ovenschaal klaar.
Meng in een grote kom de 160 gr tonijn uit blik (inclusief olie), 140 gr uitgelekte maiskorrels, gesnipperde rode ui, het witte deel van de lente-ui, de blokjes rode paprika, de 2 el tacokruiden, 125 gr zure room en een kneepje limoensap. Roer goed door elkaar en proef. Voeg eventueel naar wens nog extra tacokruiden of limoensap toe. Als je de tacokruiden zonder toegevoegd zout gebruikt, kun je er ook nog voor kiezen om extra zout en/of peper toe te voegen.
Verdeel een derde van de nacho chips over de bodem van de schaal en verdeel daar een derde van het tonijnmengsel en een derde van de cheddar over. Maak vervolgens nog 2 complete lagen met nacho chips, tonijnmengsel en cheddar.
Zet de schaal 20 - 25 minuten in de oven tot de kaas helemaal is gesmolten.
Maak ondertussen de guacamole door de twee avocado’s fijn te prakken. Dit meng je met de dip mix guacamole en 125 gr zure room.
Garneer de loaded nacho’s vanuit de oven met de groene ringetjes lente-ui en optioneel wat fijngehakte jalapeños. Of zet het potje jalapeños op tafel voor de liefhebbers. Serveer direct met de guacamole. Mocht je nog zure room over hebben dan zet je dat ook in een bakje op tafel.
Notities
Met dit recept maak je een borrelgerecht voor 4 tot 6 personen.
Van de Santa Maria Taco Seasoning Mix bestaan twee varianten; de originele (met rode verpakking) en de variant zonder toegevoegd zout en suiker (met blauwe band op de verpakking). Kies zelf welke je wilt gebruiken. Bij de blauwe variant kun je zelf bepalen of en zo ja, hoeveel zout je toevoegt.
Overgebleven kruidenmix kun je maandenlang bewaren in de kruidenlade. Ik gebruik altijd een kleine sluitclip om het zakje goed dicht te maken.
Hou je wel van een beetje pit? Dan kun je ook nog wat fijngehakte jalapeños door de tonijn heen mengen.