Ook zo dol op de welbekende selleeriesalade ‘oet Twente’? Die maak je heel makkelijk zelf met knolselderij en dit recept.
Gang Hapje
Keuken Vegetarisch
Trefwoord griekse yoghurt, knolselderij, mosterd
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 1bakje
Equipment
keukenmachine of mandoline
Ingrediënten
1/2knolselderij (circa 350 gr geschild)
100mlnatuurazijn
100grGriekse yoghurt (de echte, geen magere variant)
1tlkoolzaadolie (of olijfolie)
1tlhoning
1tldijonmosterd
zout
1,5tlkristalsuiker
zwarte peper
optioneel: garneer met fijngehakte peterselie of selderijblad
Instructies
Zorg dat de knolselderij geschild is en maak er dunne reepjes van met de keukenmachine, mandoline of handrasp.
Blancheer de reepjes 1 minuut in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel koud na. Schenk een flinke scheut natuurazijn erover, hussel om en laat verder afgieten in het vergiet. Dep daarna droog met keukenpapier.
Klop de 100 gr Griekse yoghurt, 1 tl koolzaadolie, 1 tl honing, 1 tl dijonmosterd en snuf zout door elkaar in een grote kom. Voeg de reepjes knolselderij toe en hussel goed door elkaar. Proef en breng de smaak verder in balans met de kristalsuiker. Ik gebruikte daar 1,5 tl voor. Voeg op het laatst een snuf zwarte peper toe.
Notities
Met dit recept maak je een flink bakje vol.
Variëren? Voeg dan ook eens wat rozijnen, grof gehakte walnoten of pecannoten toe.
Eenmaal bereid kun je de selleriesalade zeker 5 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.