Zin in een stamppot met meer groente? Maak dan eens deze pompoenstamppot met vis en Italiaanse kruiden die ook nog eens zo klaar is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Stamppot
Trefwoord aardappel, pompoen, vis
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1verpakkingIglo Fishcuisine Italiano
1kgkruimige aardappels
400groranje pompoen, in blokjes (geen flespompoen gebruiken, want die wordt te waterig)
zout
1rode ui, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
olijfolie
1verpakkingIglo Roerbak Groente-Idee Italiaans
1tlgerookt paprikapoeder
2elverse Italiaanse kruiden, fijngehakt
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden en plaats de Iglo Fishcuisine bevroren (in het bakje) in de oven voor 45 minuten.
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en spoel ze in een vergiet. Kook ze samen met de 400 gr pompoenblokjes in gezouten water voor circa 18 minuten of totdat de aardappels gaar zijn.
Verhit een koekenpan en fruit hierin de rode ui voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee. Daarna komen de Italiaanse roerbakgroenten erbij, die kunnen zo bevroren in de pan. Roerbak ze samen met 1tl gerookt paprikapoeder tot ze gaar zijn. Roer op het laatst de fijngehakte Italiaanse kruiden erdoor.
Giet de aardappels en pompoen af en stamp ze tot een puree met een klontje boter. Melk is in dit geval niet nodig, want de puree is al romig genoeg straks door de pompoen en roerbakgroenten.
Schep nu de roerbakgroenten erdoor en je pompoenstamppot is klaar. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper of zout toe naar smaak.
Serveer de stamppot op diepe borden en schep wat Fishcuisine erop als topping. Garneer optioneel met nog wat extra Italiaanse kruiden en eet smakelijk!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Liever helemaal vega? Laat dan de Fishcuisine uit het recept en bestrooi de stamppot met gehakte nootjes of pangrattato.