Taco’s met boerenkool, oude kaas en krokante rookworst
Alle ingrediënten van boerenkoolstamppot, maar dan verpakt in een taco! Dat zijn deze taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas en krokante rookworst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord boerenkool, rookworst, tortilla
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
keukenpapier
grote ovenschaal waar je 8 mini taco’s in kwijt kunt
Ingrediënten
1rookworst naar keuze (ik gebruikte zelf een runderrookworst)
olijfolie
2rode uien, gesnipperd
300grgehakt (rund of half-om-half)
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning Mix
2vastkokende aardappels, circa 150 gram, geschild en in kleine blokjes
300grboerenkool, gesneden
1verpakking (à 8 stuks)Santa Maria Mini Tortilla's
1potjeSanta Maria Taco Sauce
75grgeraspte oude kaas
1stengellente-ui, in dunne ringetjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rookworst in kleine blokjes en bak deze krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag. Vet is niet nodig, er komt genoeg vet uit de rookworst zelf. Als de rookworst mooi krokant is, schep je het op een bord met keukenpapier zodat de blokjes kunnen uitlekken. Veeg de koekenpan voorzichtig schoon met keukenpapier, zodat je ‘m later weer kunt gebruiken voor de tortilla’s.
Verhit een hapjespan en schenk hier 1 el olijfolie in. Fruit de gesnipperde uien voor een paar minuten en voeg daarna de 300 gr gehakt toe samen met de blokjes aardappel, de inhoud van het zakje seasoning mix en 1 el water. Rul het gehakt gaar en de blokjes aardappel bruin.
Voeg daarna in delen de 300 gr boerenkool toe en roerbak dit op middelhoog vuur tot het geslonken is. Meng op het laatst de helft van de blokjes gebakken rookworst erdoor en bak nog even mee.
Verhit ondertussen de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm de mini tortilla’s om en om in de pan. Vouw ze daarna dubbel en zet ze als een taco in de ovenschaal. Vul de taco’s met je boerenkoolmengsel en bestrooi daarna royaal met de geraspte oude kaas.
Zet de schaal circa 5 minuten in de oven met de grill aan zodat de kaas smelt en licht gratineert.
Haal daarna uit de oven en garneer de boerenkool taco’s met extra blokjes rookworst, een lepeltjes tacosaus en ringetjes lente-ui. Serveer direct en zet ook het potje tacosaus en overgebleven oude kaas op tafel.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.