Ik maakte een alcoholvrije glühwein met sap van restvruchten uit de Betuwe. Met veel specerijen, een vleugje pit van de zwarte peper en natuurlijk sinaasappel.
Gang Drankje
Keuken Kerst
Trefwoord appelsap, kaneel, sinaasappel
Bereidingstijd 5 minutenminuten
Kooktijd 25 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500mlKrenkelaar Kers & Bes drank (zie notities voor alternatieven)
200mlwater
2tllichtbruine basterdsuiker
6zwarte peperkorrels
4gekneusde jeneverbessen
3kruidnagels
2steranijs
2gekneusde kardemompeulen
2kaneelstokjes
2schijfjes sinaasappel + extra om te serveren
Instructies
Meng alle ingrediënten in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 25 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Laat daarna iets afkoelen.
Serveer de alcoholvrije glühwein met verse partjes sinaasappel en een kaneelstokje (hergebruik daarvoor de stokjes uit de pan).
Variatietip: Ook leuk om te serveren met verse cranberry’s of een takje rozemarijn in het glas, als je die in huis hebt.
Notities
Met dit recept maak je een drankje voor 4 personen.
De producten van De Fruitmotor vind je in ieder geval in hun webshop. Ze zijn ook te koop bij Crisp.
Dit recept kun je ook met ander vruchtensap maken. Denk bijvoorbeeld aan druivensap, appel-kersensap of appel-bessensap. Let wel op dat deze sap vaak wat zoeter is, dus dan hoef je waarschijnlijk geen suiker meer toe te voegen.