Een heerlijk hapje om een feestelijk diner mee te starten of serveer deze geitenkaasdip met cranberry en pistache bij de borrel.
Gang Hapje
Keuken Kerst
Trefwoord cranberry, geitenkaas, pistache
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
keukenmachine of staafmixer icm hoge maatbeker
feestelijk groot bord
Ingrediënten
200grmilde geitenkaas
250grricotta
10grgeraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
honing
1bio sinaasappel
zwarte peper
2medjoul dadels, fijngehakt
1elgedroogde cranberry’s, grof gehakt
2elpistachenoten, grof gehakt
1tlfijngehakte rozemarijn
fleur de sel (of zeezout)
2takjestijm, alleen de blaadjes
serveer erbij: stokbrood en/of crackers
Instructies
Meng de 200 gr milde geitenkaas, 250 gr ricotta en 10 gr geraspte Parmezaanse kaas in je keukenmachine (of hoge maatbeker) en voeg daar 2 tl olijfolie, 2 tl honing en 1 tl sinaasappelsap aan toe. Laat de keukenmachine (of staafmixer) draaien tot je een mooie romige dip hebt. Proef en voeg eventueel extra sinaasappelsap toe als je ‘m nog wat frisser wilt. Breng verder op smaak met zwarte peper.
Meng de 2 fijngehakte dadels, 1 el gedroogde cranberry’s, 1 el gehakte pistachenoten, 1 tl fijngehakte rozemarijn en 1 el sinaasappelsap in een kommetje. Laat 10 minuten staan.
Spreid de geitenkaasdip op een groot bord uit met de bolle kant van een lepel. Garneer gelijkmatig met je pistachemengsel en een snufje fleur de sel. Rasp als laatste wat sinaasappelschil erover en besprenkel met druppeltjes olijfolie en sinaasappelsap. De verse tijmblaadjes gaan er als laatste over.
Serveer de geitenkaasdip met stokbrood en/of crackers.
Notities
Met dit recept maak je een hapje voor 4 tot 6 personen.
De geitenkaasdip kun je volledig voorbereiden. Vlak voor serveren maak je het bord op en garneer je de dip met alle toppings. Laat de dip eerst op kamertemperatuur komen voordat je ‘m serveert.