Geniet van een gezond en heerlijk ontbijt met deze zelfgemaakte chocolade muesli! Gemaakt van volkoren granen, pitten, zaden en noten.
Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Trefwoord cacao, havervlokken, noten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 400gram
Equipment
een grote glazen pot of andere verpakking die luchtdicht afgesloten kan worden
Ingrediënten
3elolijfolie
200grvolkoren havervlokken
30grlijnzaad, heel
50grwalnoten, ongebrand
50grpecannoten, ongebrand
30grzonnebloempitten, ongebrand
20grrauwe cacaonibs
1elcacaopoeder
2tlpumpkin spice specerijen
1tlvanille extract
25grgepofte quinoa
Instructies
Verhit een hapjespan en schenk de olijfolie erin.
Voeg de havervlokken, lijnzaad, walnoten, pecannoten, zonnebloempitten en cacaonibs toe en roerbak samen met de cacaopoeder, pumpkin spice en vanille extract voor 5 minuten op gemiddeld vuur.
Schep daarna over in een kom en laat volledig afkoelen. Roer op het laatst de gepofte quinoa erdoor en bewaar je zelfgemaakte chocolade muesli in een luchtdichte pot.
Als ontbijt combineer ik meestal 150 gram Griekse yoghurt met 30 gram muesli en top dit af met seizoensfruit. Soms voeg ik nog een klein scheutje ahornsiroop toe als ik daar zin in heb.
Variatie die ik ook heb gemaakt en die ik zalig vond: vervang de pecannoten door 50 gr ongebrande cashewnoten, laat de cacao nibs eruit en vervang de cacaopoeder en pumpkin spice door 2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 tl gemalen anijszaad (of 1/2 tl anijszaadjes als je die in huis hebt) en 1/4 tl pimentpoeder.
Notities
Wil je af en toe variëren qua smaak als je weer een nieuwe batch maakt? Maak dan ook eens een variant met kaneel, gember en kardemom. Of alleen met pumpkin spice en wat geschaafde kokos. Of maak ‘m lekker fris voor de zomer met geraspte citroen en gember.
Met dit recept maak je 400 gr zelfgemaakte muesli.