Deze vegetarische roerbakschotel met kikkererwten heb je in 15 minuten gemaakt en zit boordevol groenten en smaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord groente, kikkererwten, roerbakken
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
plantaardige olie
800grgrof gesneden groenten, denk aan ui, spitskool, rode kool, pompoen, broccoli, prei of paprika
1tlfijngehakte gember
2tlfijngehakte knoflook
400grkikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1elsojasaus
3elmushroom stir-fry sauce van Lee Kum Kee, eventueel te vervangen door oestersaus, maar deze is niet vegetarisch
zwarte peper
serveer erbij: rijst (wit of zilvervlies) of noedels en optioneel koriander
Instructies
Verhit een wok of grote hapjespan en schenk 2 eetlepels olie in de pan. Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg halverwege de fijngehakte gember en knoflook toe en bak deze mee.
Roer de kikkererwten, sojasaus mushroom stir-fry sauce erdoor samen met een snuf zwarte peper. Zet een deksel op de pan en laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de groenten net gaar zijn. Proef daarna en voeg eventueel nog extra sojasaus of paddenstoelensaus toe naar smaak.
Serveer de vegetarische roerbakschotel met witte rijst of noedels en optioneel wat grof gehakte koriander.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
De mushroom stir-fry saus van Lee Kum Kee is tijdens de publicatie van dit recept helaas nog vrijwel niet verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt deze wel in de toko of online kopen.
De potjes met gehakte gember en knoflook van Go-Tan zijn wel te koop in de supermarkt.