1blik (400 gr) gepelde tomaten, bijvoorbeeld van Mutti
1blik (400 gr) kokosmelk, bijvoorbeeld van Fairtrade Original
2elamandelmeel
zwarte peper
citroensap
300grwilde spinazie, fijngehakt
serveer erbij: geroosterd amandelschaafsel en witte rijst
Instructies
Hak de ui, knoflook en gember fijn in een hakmolen of met een scherp mes.
Verhit een hapjes- of braadpan en smelt hierin de boter. Bak de ui, knoflook, gember en een goede snuf zout voor 5 minuten in de boter op middellaag vuur. Laat het niet verkleuren.
Roer de laatste 2 minuten de curry madras specerijen erdoor en bak deze mee.
Schenk een scheutje olie in de pan en voeg de reepjes kip toe. Zet het vuur iets hoger en bak de kip rondom gaar. Roer daarna de paprika erdoor en bak 2 minuten mee.
Schenk het blik gepelde tomaten in de pan en roer de tomaten vast een beetje stuk. Schenk daarna ook de kokosmelk erbij en roer het amandelmeel erdoor.
Tip: Het kan ook zonder amandelmeel, maar dit zorgt er wel voor dat de saus romiger wordt en beter bindt. Zonder amandelmeel moet je ‘m misschien wat langer laten pruttelen.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur daarna weer iets lager en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel. Proef na 10 minuten en breng naar wens verder op smaak met zout, peper en citroensap.
De laatste minuut roer je de spinazie er in delen door tot deze net is geslonken.
Serveer de kip kerrie met het geroosterde amandelschaafsel en de witte rijst.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Kies voor de kerrie madras specerijen bijvoorbeeld de curry madras van Jonnie Boer uit de supermarkt of deze blend van de Kruidenbaron.