Deze pastasalade met groene asperges, broccolirijst en pesto zit boordevol groente en is waanzinnig lekker.
Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord broccoli, groene asperges, pasta
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
150grvolkoren penne
zout
1sjalot, gesnipperd
bakolijfolie
300grgroene asperges, droge onderkanten verwijderd en in schuine stukken gesneden
400grBonduelle Broccolirijst
1blikje (175 gr)175 gr Bonduelle cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
100grhalfgedroogde tomaten, of kies voor verse cherrytomaten
2 - 3el(vegan) pesto
zwarte peper
optioneel: citroenrasp
15grbasilicum, blaadjes fijngesneden
Instructies
Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna het water af.
Verhit een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Voeg de asperges toe en roerbak 5 minuten. Roer daarna de broccolirijst erdoor, direct vanuit de diepvries, en roerbak nog 3 minuten tot de asperges beetgaar zijn.
Voeg de gebakken groenten toe aan de gekookte penne samen met de cannellini bonen en halfgedroogde tomaten. Schep 2 volle eetlepels pesto in de pan samen met een snuf zwarte peper en roer alles goed door. Proef en voeg naar eigen smaak extra pesto en peper toe. Ben je fan van citroen, rasp dan ook wat citroenschil erboven. Als laatste gaan de fijngesneden blaadjes basilicum erdoor.
Serveer de pastasalade op borden, lauwwarm is deze salade het allerlekkerst.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht. Maar ook voor de lunch is dit een heerlijk gerecht.