Heerlijk voor een vegetarische dag: in 30 minuten maak je deze kruidige bloemkoolrijst met ovengroenten, abrikozen en ras el hanout.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord bloemkool, groente, ras el hanout
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
600grovengroenten naar keuze, ik koos voor een mix van zoete aardappel, paprika en broccoli, in gelijke stukjes
bakolijfolie
4tlras el hanout specerijen
zout
2uien,in dunne halve ringen
2teentjes knoflook,fijngehakt
400grbloemkoolrijst,bijvoorbeeld uit de diepvries van Bonduelle
100grgewelde abrikozen,in kleine stukjes
handjeverse koriander,grof gehakt
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de ovengroenten met een scheut bakolijfolie, 2 theelepels ras el hanout en een snuf zout op het bakpapier en verdeel daarna gelijkmatig. Zet 20 - 25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
Verhit een hapjespan en fruit de uien en knoflook 5 minuten in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout en 2 theelepels ras el hanout. Op middelhoog vuur en roer geregeld, laat niet aanbakken.
Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roerbak 5 minuten. Bak de laatste minuut de abrikozen mee.
Zodra de ovengroenten gaar zijn, schep je deze ook door de bloemkoolrijst. Als laatste nog een handje koriander erdoor. Proef en breng op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zout.
Dit gerecht kun je perfect zo eten, of je voegt nog wat gebakken kip/vegetarische kipstukjes toe. Merguez worstjes smaken hier ook heel lekker bij.
Notities
Dit gerecht is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Serveer er eventueel bij: gebakken reepjes kipfilet/vegetarische kipstukjes of merguez worstjes.
Voor nog meer smaak: voeg bij stap 3 dan nog een klontje boter toe in de pan.