Recept voor een heerlijk broodje Oosterse tonijnsalade. Je hebt er maar weinig voor nodig, het is zo klaar en verrukkelijk!
Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord Brood, komkommer, Tonijn
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4broodjes
Ingrediënten
4lekkere afbakbroodjes naar keuze
1/2kleine ui,gesnipperd
1teentjeknoflook,geraspt
1cmgember,geraspt
zonnebloemolie
vissaus
sesamolie
1blikjePrinces MSC tonijn in zonnebloemolie,160 gr
2lente-ui,in dunne ringetjes
80grkomkommer,in dunne reepjes
1kleine of ½ grote rode peper,in dunne ringetjes
rasp van ½ limoen
1el sesamzaad,wit en/of zwart, geroosterd
4blaadjes Romaine sla
Instructies
Bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie. Zet het vuur daarna uit en meng het mengsel in een kommetje met 2 theelepels vissaus en 1 theelepel sesamolie.
Meng in een grotere kom de tonijn, lente-ui, komkommer, rode peper, limoenrasp en sesamzaad en roer hier het gefruite ui-mengsel door.
Proef en breng eventueel extra op smaak met vissaus, sesamolie of limoensap.
Snijd de broodjes open en beleg ze met een blaadje Romaine sla en een royale portie van de Oosterse tonijnsalade. En waag het niet om dat met een ijslepel te doen ;-).