Aan deze kruidige broccolisoep voegde ik nog extra paddenstoelen en ravioli toe. Een heerlijke maaltijdsoep voor doordeweeks, ook voor kids.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord broccoli, paddenstoelen, ravioli
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kg2 stronken broccoli
500grpaddenstoelen naar keuze,bijv. kastanjechampignons en shiitake
bakolijfolie
2sjalotten,gesnipperd
zout
2flinke takjessalie,alleen de blaadjes grof gehakt
10gramverse tijm,alleen de blaadjes grof gehakt
2litergroentebouillon
scheut slagroom of plantaardige kookroom,optioneel
zwarte peper
250grravioli,gevuld met porcini
Instructies
Snijd van 1 broccolistronk de helft in kleine roosjes en houd die apart. Snijd de rest van de broccoli in stukjes. Inclusief de stronk die je eerst even schilt.
Hak de paddenstoelen grof.
Verhit een soeppan met 2 eetlepels bakolijfolie. Fruit hierin de sjalot met een snufje zout en voeg de kleine roosjes broccoli en paddenstoelen hieraan toe, samen met de kruiden. Bak circa 8 - 10 minuten tot de broccoli zacht begint te worden, maar nog wel een bite heeft. Schep daarna 1/3 uit de pan en houd apart in een bakje voor de garnering later.
Voeg de rest van de broccoli toe aan de pan en schenk de bouillon erbij. Roer door, breng aan de kook en laat circa 15 - 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg naar smaak eventueel een scheutje slagroom toe en breng verder op smaak met zwarte peper.
Vlak voor het serveren kook je de ravioli, in een apart pannetje, in 4 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Schep de broccolisoep in kommen of diepe borden en garneer royaal met ravioli en de apart gehouden groenten. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je maaltijdsoep voor 4-6 personen.
Heb je wat van de broccolisoep met paddenstoelen over? Die kun je in ieder geval 2 - 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast na afkoelen. Of je vriest het direct na het afkoelen in. Vries de ravioli’s niet mee in, dat smaakt niet lekker na het ontdooien. De apart gehouden groenten kunnen wel ingevroren worden.