Met de Tex Mex keuken kun je echt alle kanten op. Zo maakte ik deze fusion Tex Mex stamppot met aardappel en alle ingrediënten van taco's, super lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord aardappel, gehakt, paprika
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgbloemige aardappels,geschild en in grove stukken
zout
100mlmelk
20grboter
2kleine uien,gesnipperd
1teentjeknoflook,fijngehakt
bakolijfolie
300grgehakt,rund of half-om-half
1zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
1groene paprika,in stukjes
1rode paprika,in stukjes
400grRomaine sla,in stukjes gesneden
2stengels bosui,in dunne reepjes
1zak185 gr Santa Maria Tortilla Chips Cheese
1potje Santa Maria Tacosaus Mild
Instructies
Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af en laat droog stomen in de pan. Verhit in de tussentijd de melk met de boter in een steelpannetje. Als de boter is gesmolten voeg je alles toe aan de aardappels. Stamp grof met een pureestamper.
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg het gehakt, de seasoning mix en paprika toe en roerbak circa 8 minuten tot het gehakt en de paprika gaar zijn.
Voeg het gehakt, de Romaine sla en bosui toe aan de aardappels en meng alles door elkaar tot een stamppot.
Serveer de Tex Mex taco stamppot met de tortilla chips ‘on top’ en zet het potje tacosaus ook op tafel.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Variatietip: Deze stamppot kun je ook heel goed maken met cherrytomaten, spinazie, courgette, maïs en bonen. Of vervang de helft van de aardappels eens door zoete aardappels.