Gegratineerde cannellini bonen met kip en spinazie
Een heerlijk recept voor gegratineerde cannellini bonen uit de oven met balsamico kipfilet en een spinaziesalade. Om je vingers bij af te likken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord bonen, kip, spinazie, tomaat
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
300grcannellini bonen,afgespoeld en uitgelekt
1sjalot,gesnipperd
4trostomaten,in stukjes (of 1 blik tomatenblokjes, bijvoorbeeld van Mutti)
1tloregano
1handje verse basilicum,grof gehakt
zout
zwarte peper
50grGrana Padano of Parmezaans kaas,geraspt
2kipfilets
bakolijfolie
balsamicoazijn
400grwilde spinazie
olijfolie extra vergine
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul een middelgrote ovenschaal met de cannellini bonen, sjalot, trostomaten, oregano, basilicum, snuf zout en peper. Schep alles door elkaar en verdeel gelijkmatig. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 25 minuten in de oven. Daarna mag de grill nog 5 minuten aan voor een mooi krokant laagje.
Verhit in de tussentijd een koeken- of grillpan en bak de kipfilets rondom mooi bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Blus af met een flinke scheut balsamicoazijn en bestrooi de filets met zout en peper. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat nog 8 minuten rustig garen. Snijd de kipfilets daarna in mooie plakken.
Maak de spinazie aan in een saladeschaal met een scheut olijfolie extra vergine, wat zout en peper. Voor de liefhebbers kun je hier ook nog wat balsamicoazijn aan toevoegen, je hebt de fles toch op het aanrecht staan.
Tip: Niet zo’n fan van rauwe spinazie? Laat deze dan kort slinken in een hapjespan en breng daarna op smaak met zout en peper.
Serveer de gegratineerde cannellini bonen samen met de kipfilet en spinazie.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Het gerecht gaat 25 minuten in de oven. De totale tijd dat je bezig bent is 35 minuten.
Tip: Niet zo’n fan van rauwe spinazie? Laat deze dan kort slinken in een hapjespan en breng daarna op smaak met zout en peper.