Deze gegratineerde asperges met ham heb je in 15 minuten in de oven staat. Met als resultaat boterzachte asperges in een romige saus.
Gang Bijgerecht
Keuken Ovenschotel
Trefwoord ham, tijm, witte asperges
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
bakolijfolie
500grHollandse asperges, geschild en stukje van de onderkanten af
75grham naar keuze, bijvoorbeeld gekookte of beenham
150mlmelk
1teentjeknoflook, uitgeperst
1tlgrove mosterd
zout
zwarte peper
50grgeraspte mozzarella
4takjestijm, blaadjes gerist
Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een rechthoekige ovenschaal (waar de asperges goed in passen) licht in met olie. Leg de asperges daarna in de schaal.
Snijd de ham in stukjes en verdeel over de asperges.
Klop de melk, knoflook, mosterd, snuf zout en peper door elkaar in een kom of maatbeker en schenk daarna gelijkmatig over de asperges heen.
Bestrooi het gerecht met de geraspte mozzarella en de tijmblaadjes. Rasp als laatste nog wat Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de bovenkant bubbelt en mooi goudbruin is.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als bijgerecht of 2 personen als hoofdgerecht.
Serveer deze gegratineerde asperges als bijgerecht of als hoofdgerecht in combinatie met gekookte aardappels of gebakken aardappels en een frisse salade.