Zin in een lekkere, smeuïge visburger? Maak dan eens deze visburger met makreel, maïs en avocadospread. Dat wordt smullen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vis
Trefwoord avocado, mais, makreel
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Koelen 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4burgers
Ingrediënten
2blikjes250 gr Princes makreel snack in tomatensaus MSC
1blikje46 gr Princes ansjovisfilets in olijfolie MSC
½rode ui,gesnipperd
75grmaïskorrels uit blik,uitgelekt
120grpanko,Japans broodkruim
handje verse koriander,fijngehakt
zwarte peper
4harde afbakbroodjes,naar keuze
1kropje baby Romaine sla
1avocado
sap en rasp van 1/2 limoen
zout
125grzure room
bakolijfolie
Instructies
Roer de inhoud van de blikjes makreel snack los met een vork. Snijd 4 ansjovisfilets fijn en meng met de makreel, rode ui (houd hier 1 tl van achter), maïs, panko en koriander in een kom. Breng op smaak met zwarte peper. Omdat aan de makreel snack al zout is toegevoegd en je ook ansjovis gebruikt is het niet nodig om extra zout toe te voegen.
Vorm met je handen vier gelijke, platte burgers van het mengsel en druk goed aan. Leg ze op een plat bord, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
Bak in de tussentijd de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal 4 blaadjes los van het kropje sla, was en droog.
Prak het vruchtvlees van de avocado grof met de theelepel rode ui die je had achtergehouden, een kneepje limoensap, peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hou je van koriander? Voeg dan hier ook nog wat koriander aan toe.
Roer de zure room los met de rasp van een ½ limoen en een snufje zout. Zet tevens afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk er een scheut bakolijfolie in. Bak de visburgers op middelhoog vuur. Bak 5 minuten voordat je de burger met een spatel rustig omdraait en nog 5 minuten bakt. Deze burgers scheuren snel, dus wees lief voor ze ;-). Laat daarna nog 2 minuten rusten buiten de pan.
Beleg de broodjes met een blaadje Romaine sla en leg hierop een burger. Top met de avocadospread en een lepeltje van de zure room, serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 4 visburgers als hoofdgerecht.