Voor deze Chinese Shandong garnalen met oestersaus en lente-ui heb je maar een paar ingrediënten nodig en het resultaat is waanzinnig lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Trefwoord garnalen, lente-ui, oestersaus
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4eltomatensaus, ik gebruik tomato frito, maar tomaten passata werkt ook goed
2elShaoxing rijstwijnzie notities
1,5elLee Kum Kee Premium oestersaus
1tlLee Kum Kee Premium light sojasaus
snufjesuiker
1 - 2tlLee Kum Kee chili olie, naar smaak
500grrauwe grote garnalen, ongepeld
zonnebloemolie
4teentjesknoflook, fijngehakt
2duimengember, geschild en fijngehakt
3stengelslente-ui, witte en groene delen los fijngehakt
serveer erbij: witte rijst
Instructies
Meng de tomatensaus, Shaoxing rijstwijn, oestersaus, sojasaus, suiker en chili olie (naar smaak) in een kommetje en laat staan.
Verhit een wok of grote koekenpan en schenk hier een laagje zonnebloemolie in. Bak de garnalen op hoog vuur rondom aan tot ze roze worden. Schep daarna uit de pan.
Zet het vuur lager en fruit de knoflook, gember en wit van de lente-ui een minuut in de olie. Blijf goed roeren en zorg dat het vuur zo laag staat dat het niet kan verbranden.
Schenk de saus in de wok en verwarm tot het gaat pruttelen. Schep de garnalen erdoor en zorg dat alles goed gemengd is. Denk de wok af en laat de garnalen op laag vuur voor 5 minuten pruttelen.
Schep de garnalen op een grote schaal en garneer met het groen van de lente-ui. Serveer de Shandong garnalen met oestersaus samen met een kom dampende witte rijst.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Shaoxing rijstwijn is een belangrijke smaakmaker in de Chinese keuken. Gemaakt van gestoomde rijst die gefermenteerd wordt. Je kunt het bij de toko kopen, ook in kleine flesjes, en het is onbeperkt houdbaar. Vervangen is lastig, het kan eventueel door droge sherry. Ik zou het eerder eruit laten als je het niet in huis hebt of kunt vinden.