Deze gezonde bami met kip en groenten is een variatie op mijn mateloos populaire Surinaamse bami. Lekker voedzaam voor doordeweeks!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Trefwoord groente, kip, spaghetti
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
300grvolkoren spaghetti
1ui, gesnipperd
3teentjesknoflook, fijngehakt
1duimverse gember, fijngehakt
2elbakolijfolie, of zonnebloemolie
1tlpimentpoeder
1/2tl5-spicespoeder
zout, of 2 vierkante maggiblokjes
400grkipfilet, in dunne reepjes
zwarte peper
1paksoi, in stukjes
400grsnijbonen
2elsojasaus + extra
1elketjap manis + extra
20grselderij, blaadjes fijngehakt
serveer erbij: sambal voor de liefhebbers, zie de notities
Instructies
Kook de spaghetti beetgaar in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.
Fruit ondertussen de ui, knoflook en gember 5 minuten in de olie. Voeg de specerijen en een snuf zout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kip toe met extra zout en een royale snuf peper en bak rondom gaar.
Bak de paksoi en snijbonen een paar minuten mee en roer de sauzen erdoor. Laat een paar minuten pruttelen en schep de spaghetti en selderij erdoor.
Meng goed, laat nog even pruttelen, proef en voeg naar wens nog extra sojasaus, ketjap of peper toe.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Liever vega(n)? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes, gemarineerde tofu of eet de bami met alleen groenten.