Zin in een salade met biet? Maak dan eens deze met gekarameliseerde peer, noten, blauwe kaas en een balsamicodressing.
Gang Salade
Keuken Vegetarisch
Trefwoord biet, blauwe kaas, peer
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
250grgekookte rode bieten, in partjes
3elbalsamicoazijn
5elolijfolie extra vergine
zout
klontjeboter
1Conference peer, mag hard zijn, geschild en in partjes
2elhoning
1elwalnoten, ongezouten
1elhazelnoten, ongezouten
1elpecannoten, ongezouten
125grgemengde sla, bijvoorbeeld mesclun
zwarte peper
50grblauwe kaas naar keuze, verkruimeld
optioneel: wat fijngehakte verse oregano
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel de partjes biet over het bakpapier en voeg 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout toe. Hussel door elkaar en verdeel de partjes gelijkmatig. Zet het bakblik 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt hierin een klontje boter. Bak de partjes peer op middelhoog vuur tot ze rondom goudbruin worden, keer regelmatig. Voeg 2 eetlepels honing toe, hussel door elkaar en laat licht karameliseren. Schep daarna uit de pan.
Voeg de noten toe aan de pan met een snufje zout en bak ze een paar minuten tot ze gaan geuren, schep daarna uit de pan.
Verdeel de sla over een grote schaal of meerdere kleine bordjes. Leg hier de bietjes en peer op.
Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, snufje peper en zout en druppel deze over de salade. Garneer met de noten en blauwe kaas.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als lunch of 2 personen als avondmaaltijd.
Heb je andere noten in huis of wil je een andere combinatie maken? Gewoon doen!