Spaghetti met gekonfijte tomaat, tijm en mozzarella
Spaghetti met gekonfijte tomaat, tijm en mozzarella. Een heerlijke Italiaanse pasta, bomvol smaak vooral door die heerlijke tomaatjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord mozzarella, pasta, tomaat
Voorbereidingstijd 1 uuruur10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grcherrytomaten
4sjalotten,gesnipperd
4teentjes knoflookfijngehakt
handje verse tijm,blaadjes afgeritst + extra
handje verse oregano,grof gehakt
zout
bakolijfolie
400grspaghetti
200grzongedroogde tomaten,grof gehakt
olijfolie extra vergine
zwarte peper
150grbolletjes buffelmozzarella, in stukjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de hele cherrytomaten, sjalot, knoflook, tijm, oregano, flinke snuf zout en scheut bakolijfolie in een ovenschaal en meng. Zet de schaal 1 uur in de oven om de cherrytomaten te konfijten.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Schenk een scheutje bakolijfolie in de pan waar je de spaghetti in hebt gekookt en bak hierin de zongedroogde tomaten.
Voeg de spaghetti, gekonfijte tomaten (inclusief sjalot, knoflook en kruiden) en scheut olijfolie extra vergine toe en schep rustig door elkaar. Voeg eventueel kookvocht toe voor een meer smeuïge saus.
Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en schep de mozzarella door de spaghetti. Warm kort door en serveer op borden met extra verse tijmblaadjes.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De voorbereiding duurt 10 minuten, dan 60 minuten oventijd en vervolgens nog 15 minuten bereiding.
Tip voor als je toch al aan het konfijten bent: maak een dubbele portie en bewaar de tweede portie in een glazen potje overgoten met olijfolie extra vergine. Zo kun je de gekonfijte tomaat lang bewaren en dat smaakt heerlijk in salades, bij een stukje kaas of op een broodje.