Deze vlinderkoekjes met aardbeien zijn ontzettend makkelijk te bereiden en super lekker. Geweldige koekjes om samen met kinderen te maken.
Gang Gebak
Keuken Makkelijk
Trefwoord aardbeien, bladerdeeg
Voorbereidingstijd 40 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Porties 20koekjes
Ingrediënten
50grkristalsuiker
1rol koelvers bladerdeeg
3 - 4el aardbeienjam
Instructies
Strooi de suiker gelijkmatig op een bakplaat of je werkblad en leg het bladerdeeg met de deegkant erbovenop. Laat het bladerdeeg gewoon op het bakpapier zitten. Druk het deeg voorzichtig in de suiker en haal daarna het bakpapier eraf.
Verdeel de aardbeienjam evenredig in een dun laagje over de andere kant van het bladerdeeg.
Rol vervolgens het deeg in de lengte op. Doe dit vanaf beide kanten zodat je vanaf de zijkanten naar het midden rolt.
Verpak het opgerolde bladerdeeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de rol uit de koelkast en snijd in plakken van 0,6 mm. Leg de koekjes daarna met voldoende ruimte op de bakplaat.
Bak de aardbeien vlinderkoekjes in 12 - 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster. Je kunt niet alles in één keer bakken dus je bakt ze in meerdere etappes tenzij je meerdere bakplaten hebt.
Notities
Met dit recept maak je ca. 20 vlinderkoekjes (afhankelijk van de grootte).