Zin in een lekker en voedzaam pastagerecht wat geschikt is voor het hele gezin? Maak dan eens deze volkoren fusilli met garnalen en avocado.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasta
Trefwoord avocado, garnalen, tomaat
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grvolkoren fusilli pasta,of andere korte pasta
1rode ui,gesnipperd
bakolijfolie
zout
500grgarnalen,gepeld of ongepeld naar keuze
1tl gerookt paprikapoeder
1rijpe avocado,in blokjes
melk
100grbladspinazie
200grcherrytomaten,gehalveerd
witte peper
10sprietjes bieslook,fijngehakt
Instructies
Kook de volkoren fusilli pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Bewaar een kopje kookvocht.
Verhit een hapjespan en fruit de ui 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de garnalen en gerookt paprikapoeder toe en bak een paar minuten tot de garnalen roze zijn. Schep daarna uit de pan.
Schep de blokjes avocado in de pan met een scheutje melk en roer de bladspinazie en cherrytomaten erdoor. Verwarm 5 minuten en breng goed op smaak met peper en zout.
Roer de fusilli en garnalen erdoor en verwarm. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.