Heerlijk om te eten en heel makkelijk om te maken is deze salade met avocado, ei, cottage cheese en sriracha. Je bent in 15 minuten klaar.
Gang Lunch
Keuken Salade
Trefwoord avocado, cottage cheese, ei, sla
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4eieren
100grjonge bladsla met rucola
300grcottage cheese
2avocado’s,in plakjes
zwarte peper
zout
sriracha
4el walnoten,geroosterd
serveer erbij: geroosterd volkoren brood of een kom soep
Instructies
Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel.
Maak 4 borden op met bladsla, cottage cheese en avocado. Halveer de eieren en leg ze ook op het bord. Garneer met peper, zout en sriracha naar smaak. Verdeel als laatste de walnoten erover.
Serveer met geroosterd brood of een kom soep.
Notities
Dit recept is voldoende als lunch voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Zoals jullie inmiddels wel gewend zijn, rekende Jonathan voor jullie ook nog de voedingswaarden per persoon uit voor deze salade met avocado: 417 kcal, 19 gram eiwitten, 8 gram koolhydraten, 33 gram vetten, 5 gram vezels.