Deze heerlijke aardbeiencake is het perfecte nagerecht voor de lente en zomer. Boordevol aardbeien en lekker fris door de citroen en zure room.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord aardbeien, citroen, fruit
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
100grboter,op kamertemperatuur
150grkristalsuiker + 1 el extra
2eieren
1tl vanillepasta of -extract
175grtarwebloem
2tl bakpoeder
snufje zout
120grzure room
rasp van 1 citroen
500grNederlandse aardbeien,kroontje verwijderd en in kwarten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een vierkant of rond cakeblik in.
Klop de boter en 150 gr suiker met de (hand-)mixer tot het mengsel romig en lichtgeel is geworden. Klop nu een voor een de eieren en vanillepasta erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout. Roer de zure room los in een bakje.
Spatel de helft van het bloemmengsel en de zure room rustig door het botermengsel tot het net gemengd is. Herhaal met het resterende bloemmengsel en de zure room, samen met de citroenrasp.
Spatel als laatste, héél rustig, de aardbeien erdoor.
Tip: Was in de voorbereiding de hele aardbeien en laat ze eerst goed drogen voordat je ze in kwarten snijdt. De aardbeien mogen niet vochtig in het beslag komen.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk enigszins glad, maar dit luistert niet zo nauw. Strooi de eetlepel kristalsuiker erover en bak de aardbeiencake circa 35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het midden net gaar. Dit kun je testen door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er droog uitkomt, is de cake goed.
Notities
Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
Bereiding: 15 minuten, oven: 35 minuten.
Tip: Was in de voorbereiding de hele aardbeien en laat ze eerst goed drogen voordat je ze in kwarten snijdt. De aardbeien mogen niet vochtig in het beslag komen.