Zelf de lekkerste pindasaus maken? Dat is heel makkelijk en heb je binnen 10 minuten gedaan. Heerlijk voor bij een barbecue of als basis voor een dressing.
Gang Bijgerecht
Keuken Saus
Trefwoord kokosmelk, limoen, pinda
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 1flink bakje
Ingrediënten
½sjalot,gesnipperd
1teentje knoflook,uitgeperst of geraspt
1cmgember,geraspt
½rode peper,zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
zonnebloemolie
350grpindakaas met nootjes,ik gebruik altijd 100% pindakaas
1blikkokosmelk (bijvoorbeeld van Fairtrade)400 ml
sojasaus
1limoen
sambal oelek
Instructies
Verhit een steelpan en fruit de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie terwijl je blijft roeren. Let op dat het niet bruin aanbakt.
Zet het vuur laag en schep de pindakaas in de pan. Schenk 200 ml kokosmelk in de pan en roer rustig door. Beoordeel de dikte en schenk extra kokosmelk in de pan als je de saus dunner wilt. Voor deze pindasaus op de foto heb ik 300 ml gebruikt.
Roer 1 eetlepel sojasaus erdoor en een kneepje limoensap. Voor de liefhebbers van pit, roer er naar smaak ook wat sambal oelek door. Proef gewoon goed en dan vind je vanzelf jouw ideale smaakcombinatie. Voor mijn pindasaus voegde ik 2 eetlepels sojasaus, sap van ½ limoen en 2 volle theelepels sambal oelek toe.