Wil je iets lekkers maken voor Vaderdag? Maak dan eens deze hartige mini cheesecakes met tomaat, tijm en een bodem van Tuc crackkertjes.
Gang Gebak
Keuken Hartig
Trefwoord ei, roomkaas, tomaat
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 12stuks
Equipment
siliconen muffinvorm of metalen vorm met 12 muffinpapiertjes
Ingrediënten
100grTuc crackertjes
60grroomboter,gesmolten
400grroomkaas
3eieren
1teentje knoflook,uitgeperst
4takjes verse tijm,blaadjes afgeritst
1tl Italiaanse kruiden
1el bloem
75grzongedroogde tomaten
zwarte peper
zout
optioneel: 100 gr bakbacon,laat eruit als je ze vegetarisch wilt maken
250grcherrytomaten,grof gehakt
2tlwitte wijnazijn
Instructies
Maal de Tuc crackertjes fijn in de keukenmachine of stop ze in een zipzakje en rol ze fijn met een deegroller.
Zet de muffinpapiertjes in de muffinvorm en verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Meng de kruimels met de gesmolten roomboter en verdeel gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan met de onderkant van een glas en zet in de koelkast.
Klop de roomkaas los met de eieren, knoflook, de blaadjes van 3 takjes tijm, Italiaanse kruiden en bloem. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng door het roomkaasmengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Let op, gebruik niet te veel zout want de Tuc crackertjes en de bacon (als je die gebruikt) zijn al erg zout.
Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvorm en bak de mini cheesecakes in 20 - 25 minuten tot ze droog zijn aan de zijkanten maar het midden nog enigszins flexibel is.
Laat de cheesecakes afkoelen en bewaar ze afgesloten in de koelkast als je dit wilt voorbereiden.
Meng de cherrytomaten met de witte wijnazijn, wat peper en de resterende blaadjes tijm. Zet ook afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bak de bacon knapperig in een droge koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier en hak grof.
Haal de mini cheesecakes 15 minuten voor serveren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om ze eventueel kort op te warmen in de oven, op 100 graden.
Garneer de mini hartige cheesecakes vlak voor het serveren met de cherrytomaten en bacon en serveer ze op kamertemperatuur of warm.
Notities
Met dit recept maak je 12 mini cheesecakes.
Bereiding: 20 minuten + Oven: 20 - 25 minuten.
Tip: een siliconen muffinvorm is erg handig voor deze mini cheesecakes omdat je ze er dan makkelijk uit kunt halen. Gebruik anders een metalen muffinvorm met muffinpapiertjes.