Op zoek naar een lekker recept voor gnocchi uit de oven? In dit makkelijke recept combineerde ik de gnocchi met venkel, wortel en Parmezaanse kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord gnocchi, venkel, wortel
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1sjalot
2teentjes knoflook
400grwortel of winterpeen
1venkel
bakolijfolie
zout
1blik(400 gr) tomatenblokjes met basilicum,bijvoorbeeld van Cirio of Mutti
500grgnocchi,uit de supermarkt is mijn favoriet van De Cecco
zwarte peper
1blokParmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Rasp de wortel en venkel fijn in de keukenmachine of met een handrasp.
Verhit een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook in 1 el bakolijfolie met een snuf zout. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de gnocchi, wortel en venkel erdoor. Laat dit circa 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Schep het geheel over in de ovenschaal en rasp hier een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een bruin korstje heeft gekregen.
Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 20 minuten, oven 15-20 minuten.
Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.