Normaal stoof ik mijn masala kip altijd, maar ik heb ontdekt dat je deze ook heel goed kunt roosteren in de oven. Vandaag deel ik het recept hiervoor.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Trefwoord kip, masala, snijbonen
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elzonnebloemolie
2elmasala kerrie specerijen,de Surinaamse versie
zout
400grkippendijen,in grove stukken
1uigesnipperd
4teentjesknoflook,fijngehakt
2kleine maggiblokjes,verkruimeld
1tlpimentpoeder
2eltomatenpuree
1trostomaat,in stukjes
600grsnijbonen,gesneden
nootmuskaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de olie, masala en een snuf zout door elkaar in een kommetje. Verdeel de kippendijen over het bakpapier en smeer ze in met de marinade.
Zet de bakplaat 15 minuten in de oven en eindig met 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.
Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de maggiblokjes, pimentpoeder, tomatenpuree en tomaat toe en bak mee. Roerbak de snijbonen 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag. Schenk 2 el water in de pan en stoof de snijbonen 15 minuten met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Serveer de kippendijen met de snijbonen. En eventueel witte rijst voor de liefhebbers.